Testele de evaluare online

Internetul este cea mai rapida si mai eficienta metoda de comunicare. Iata ca acum, aceasta retea globala ofera posibilitatea implementarii unui mijloc didactic, in ceea ce priveste evaluarea si auto-evaluarea in domeniul muzical. Venind in intampinarea viitorului, intr-o era digitala, calculatorul devine astfel, un mijloc de invatare sincron si asincron.
Educatia muzicala, ca disciplina a curriculumului national de educatie, comporta si ea transformari, ce vin sa-o alinieze standardelor actuale, apeland, printre altele, si la tehnicile moderne ITC, incercand asrfel, sa ofere elevilor o posibila alternativa. Dar, elementele noi trebuiesc alese cu mare grijă pentru a nu „deteriora” specificul artei muzicale.

Calitate (Quality)

Utilizarea mijloacelor si tehnicilor ITC solicita tratarea temelor cu profesionalism, atat ca educat cat si ca educator.

Utilitate (Utility)

Punand in centrul actiunilor noastre elevul, se impune si adaptarea noilor tehnologii la nivelul intelegerii sale, devenind utile lui.

Integrat (Integrated)

Abordarea integrata reprezinta o prioritate a postmodernismului in educatie, ce implica printre alte obiective si introducerea aplicațiilor multimedia.

Eficace (Zappy)

Testele propuse ofera utilizatorilor o interfata prietenoasa, in acelasi timp si extrem de simplu de utilizat, fiind elaborate pornind de la premise obiective, din perspectiva actorilor implicati.

Cum functioneaza?

Intrebare al carui raspuns, desigur, este usor de intuit, anume ca, asa cum veti putea observa si in paginile „Demo Test” si „Manual de utilizare”, testele propuse spre rezolvare funcționează intr-o fereastra „tip windows” avand anumite indicatii, specifice unui test online, pentru calculator.

Fiecare clasa, de la clasa I la clasa a XII-a ispune de o baza de date de peste 150 de itemi, baza de date finala ingloband aproximativ 2000 de itemi de tip: alegere duala, alegeri text multiple, raspunsuri multiple, adevarat/fals, introducere text, potrivire de concepte/ cuvinte, ordonare, marcare/eidentiere pe harta, banca de cuvinte, rebus si nu in ultimul rand auditii muzicale sau pagini de internet dedicate rezolvarii de probleme specific muzicale, inclusiv jocuri muzicale.

Prin accesarea butonului test „CLICK AICI”, din dreptul unei anume clase, din pagina „Teste propuse”, deschide/porneste testul de evaluare care cuprinde 10 intrebari la care trebuie sa se raspunda, de regula, intr-o ora (dar pot fi teste si fara limita de timp). Urmand indicatiile afisate pe ecran testul se finalizeaza prin transmiterea raspunsului la o adresa de email, de la care utilizatorul evaluat va primi rezultatul final al evaluarii, respectiv nota acordata.

Asigurand un feedback permanent si desigur, final, testele propuse au dublu rol, unul de formare, exersare si aprofundare a terminologiei muzicale, a limbajului muzical specific, conform programei fiecarei clase, la disciplina Educatie muzicala, si unul de reglare, chiar de anticipare a actiunilor viitoare ale tanarului elev; usurinta in solutionarea itemilor si adaptarea acestora la nevoile dar si la cerintele actuale ale educatiei fiind impregnate subtil in originea si strategia fiecarei intrebari, a fiecarei structuri logice ce o insoteste. Nu in ultimul rand caracterul ludic, de joc, a testelor atrag cu siguranta atentia elevilor, sclipind la orizont reusita scolara si dragostea fata de frumosul artistic muzical.

Demo

Pentru a cunoaște unele elemente de funcționalitate a testelor propuse, vă sunt puse la dispoziție 12 teste demo. Pentru accesarea acestora deplasați cursorul peste textul butoanelor de mai jos și faceti click pe cel corespunzător clasei pentru care doriți să vizionați tutorialul!... SUCCES !

Cerinte de sistem

Rularea Testelor nu necesita o configuratie speciala, dar pentru siguranta si rularea optima, redam mai jos minimul necesar de resurse:

Resurse hardware:

• Procesor – de 1 GHz sau mai rapid pe 32 biți (x86) sau pe 64 biți (x64)
• Memorie – 1 gigaoctet (GO) RAM (pe 32 de biți) sau de 2 GO (pe 64 de biți)
• HDD – spațiu disponibil pe hard disk
• Dispozitiv grafic (incorporat sau atasat)
• Dispozitiv audio (incorporat sau atasat)
• Sistem audio
• Microfon

Resurse software:

• Sistem de operare – Microsoft Windows XP/7/8 (x86 sau x64)
• Aplicatii office – Microsoft Office 2003/2007/2010 (x86 sau x64)
• Microsoft DirectX 9 cu driver WDDM 1.0 sau mai recent
• Abobe Acrobat Reader
• Browser internet: recomandat Google Chrome. (Altele: Mozilla sau Opera)
• Adobe Flash Player
• Adobe Shockwave
• Java Runtime Environment

Start Test !...

Tipuri de itemi ...

Tutoriale diverse !

Contact

Persoana de contact:

Nume: Gelu Neagu
Telefon: 0371 400 563
Localitate: Plosca, Teleorman
E-mail: emmusical@yahoo.com
E-mail: testmuzical@gmail.com